Breinklas

De Breinklas.

De Breinklas is de plusklas van de Maarsborg. 1 keer in de twee weken komen de (meer)begaafde leerlingen van de Maarsborg  bij elkaar in de aula. Dit gebeurt op de donderdagochtend. Deze leerlingen krijgen de mogelijkheid onderwijs te volgen in de Breinklas. Hier ontmoeten de leerlingen andere (meer)begaafde leerlingen. Deze kinderen komen uit verschillende groepen.

De Breinklas is de plek waar je leert over je brein, wilskracht (mindset) en verschillende methoden om goed te kunnen leren.

Daarnaast werken de kinderen in groepjes aan projecten. Deze projecten doen een beroep op vaardigheden als samenwerken, taken verdelen, discussiƫren, verslag leggen, presenteren enz.

De kinderen krijgen opdrachten mee, waarin de verschillende vakgebieden aan de orde komen. We gebruiken hier speciale materialen voor, die uitdagend zijn voor (meer)begaafde leerlingen. Vanuit deze Breinkaart mogen ze dan, op afgesproken tijden,  de hele week werken

Er zijn op de Maarsborg 2 Breinklassen: groep 3-5 met 13 leerlingen en            groep 6-8 met 16 leerlingen. Meester Jochem geeft les aan beide groepen in de Breinklas.