Groep 5a

Welkom op de groepspagina van groep 5a!

In groep 5a zitten dit schooljaar 24 kinderen (12 jongens en 12 meisjes). Meester Jasper de Munck is er de hele week. 1 keer in de 2 weken staat juf Henriëtte Blok op woensdag voor de groep.

We zitten dit jaar in groepjes en we gaan dit jaar op heel veel verschillende manieren aan de gang met samenwerken.

We werken in groep 5 met een taakbrief voor een hele week. Hierop staan alle opdrachten die de kinderen moeten doen en de momenten waarop instructie wordt gegeven. Ook staan er een behoorlijk aantal opdrachten op die de kinderen zelf moeten plannen. Dit kan zowel werk zijn op papier, als werk op een iPad of Chromebook.

We maken (vooral bij rekenen) gebruik van de iPad en ook werken we wel eens op Chromebooks. Naast rekenen wordt de iPad ook gebruikt voor het oefenen van de woorden van taal en de strategieën van spelling. Verder gaan we dit schooljaar ook de creatieve kant van de iPad en de Chromebook ontdekken. Programmeren, foto, video, digitaal tekenen en nog veel meer leuke nieuwe dingen!

Dit jaar maken de kinderen voor het eerst kennis met aardrijkskunde en geschiedenis. Erg leuk én leerzaam! We hebben hier een nieuwe methode voor: BLINK.

Alle kinderen hebben een leerpakket. Iedere maandag bekijken we of er nog nieuw huiswerk in opgeschreven moet worden.

We hebben op maandag en vrijdag gym en het zou fijn zijn dat alle kinderen op gymschoenen mee kunnen doen aan de les.

Het oefenen van de tafels, het kijken van het Klokhuis en het Jeugdjournaal en uw kind veel laten lezen thuis kan ik van harte aanbevelen.

We gaan er een mooi en leerzaam jaar van maken!