Groep 7

In groep 7 zitten dit jaar 31 leerlingen die les krijgen van meester Jaap, Juf Heleen en meester Mark. Op maandag en vrijdagmorgen wordt de groep gesplitst zodat we alle kinderen beter op hun eigen niveau geholpen kunnen worden.  

De kinderen werken met een weektaak. Ze moeten zelf hun weektaak plannen. Elke dag heeft vaste instructiemomenten. Deze zijn elke dag op dezelfde tijd. De kinderen leren hun werk zelf goed te plannen en goede keuzes maken. Wat ga ik doen als ik klaar ben? Wat ga ik doen als ik de doelen niet beheers en wat is zinvol voor mijn eigen leren om nu te gaan doen?

Op woensdag en op vrijdag hebben de kinderen gymnastiek. In de lessen worden veel spellen gedaan maar er wordt ook veel gebruik gemaakt van toestellen.

Op donderdagmiddag hebben de kinderen de creatieve vakken, zoals techniek, handvaardigheid en textiel.

Enkele vakken zijn nieuw dit jaar. Zo hebben we voor het eerst Engels en werkwoordspelling. Ook hebben we een nieuwe methode voor wereldoriƫntatie: BLINK. De methode combineert onder andere geschiedenis en aardrijkskunde.

Bij rekenen maken we een start met procenten. Bij andere vakken zoals spelling en taal wordt er gedeeltelijk gebruik gemaakt van tablets en andere digitale hulpmiddelen. Wanneer we rekenen zorgen we er ook voor dat we veel blijven werken met echte materialen. Ook voor uitrekenen op papier en hoofdrekenen is nog steeds veel aandacht.