Breinklas

In de breinklas zitten op dit moment 26 leerlingen. 18 leerlingen in groep 6,7,8 en 8 leerlingen in groep 3,4,5. Meester staat elke dinsdag voor de breinklasklas. De breinklas voor groep 6,7,8 begint om half 9 en is om 10.20 uur afgelopen. Groep 4,5 begint om half elf en is om 12 uur klaar.

De breinklas begint met zelfstandig werken. De kinderen werken zelfstandig aan hun breinkaart. Ze kunnen op dat moment vragen stellen over de stof aan meester Jochem of aan andere breinklas leerlingen.  Na de inloop gaan we aan de slag met verschillende vakken.

De kinderen werken in de breinklas met een breinkaart. Deze breinkaart loopt van vakantie tot vakantie.. Bij het Breinwerk werken we vooral aan de volgende 4 doelen:

1.           Inhoud – we leren moeilijke doelen op het gebied van bijvoorbeeld, wiskunde, Frans, etc.

2.           Praktische vaardigheden –Gebruiken van hulpmaterialen; computer, woordenboek, geodriehoek, etc.

3.           Hogere vaardigheden – Leren leren, reflecteren, leren samenwerken, leren plannen, etc.

4.           Levenshouding – Hoe sta ik in het leven? Growth mindset, doorzettingsvermogen

Vooral de laatste 2 doelen zijn heel belangrijk bij de breinklas. Slimmere  leerlingen moeten ook leren omgaan met tegenslagen en moeten ook af en toe iets nieuws en moeilijks leren. Iets wat ze in een eigen groep weinig tegen zullen komen.

Hiervoor krijgen de kinderen in de breinklas dan ook verschillende uitdagingen:

•             Een vreemde taal; Engels, Duits, Frans

•             Filosofie

•             Lessen rond een thema en programmeren

Gedurende de week krijgen de kinderen van de breinklas extra tijd om de breinkaart te maken. Dit kan gebeuren doordat ze minder lessen hoeven mee te doen; of minder opdrachten. Het zelfstandig werken wordt dan ook besproken in de Breinklas

Hier vindt u informatie over het aanmelden van uw kind AANMELDEN