Groep 7

In groep 7 zitten dit jaar 28 leerlingen die les krijgen van meester Jaap en Juf Mariska. In het eerste half jaar is juf Margien ook vaak aanwezig.

De kinderen werken met een weektaak. Ze moeten zelf hun weektaak plannen. Elke dag heeft vaste instructiemomenten. Deze zijn elke dag op dezelfde tijd. De kinderen leren zo om hun werk zelf goed te plannen en goede keuzes maken. Wat ga ik doen als ik klaar ben? Wat ga ik doen als ik de doelen niet beheers en wat is zinvol voor mijn eigen leren om nu te gaan doen?

Op maandag en op woensdag hebben de kinderen gymnastiek. Sinds dit jaar gymmen we 45 minuten per les om zoveel mogelijk te bewegen. Op donderdagmiddag hebben de kinderen de creatieve vakken, zoals techniek, handvaardigheid en textiel.

Enkele vakken zijn nieuw dit jaar. Zo hebben we voor het eerst Engels en werkwoordspelling. We werken ook steeds meer thematisch. Dit betekent concreet dat we veel verschillende vakken verpakken in één thema. Zo hopen we beter aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Omdat dit steeds in ontwikkeling is test groep 7 samen met groep 8 een nieuwe methode die ‘Wetenswaardig’ heet.

Bij rekenen maken we een start met procenten en bouwen we kommagetallen en breuken verder uit. Bij andere vakken zoals spelling en taal wordt er gedeeltelijk gebruik gemaakt van tablets en andere digitale hulpmiddelen. Wanneer we rekenen zorgen we er ook voor dat we veel blijven werken met echte materialen. Ook voor uitrekenen op papier en hoofdrekenen is nog steeds veel aandacht.

Hier vindt u informatie over het aanmelden van uw kind AANMELDEN